Coaching jongeren

Voor wie?

  • Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en ga je voor het eerst een opleiding kiezen? En heb je geen idee wat je 'moet' kiezen?
  • Is de opleiding niet wat je had verwacht en ga je opnieuw een studie kiezen?
  • Ben je vastgelopen tijdens je studie door stress en het gevoel dat je teveel moet?
  • Ga je afstuderen aan het mbo, hbo of universiteit en twijfel je tussen doorstuderen of werken?

Met al deze vragen kun je bij me terecht! Ik ga graag met je in gesprek en samen gaan we op zoek naar een studie die voor jou passend is en jou blij maakt.

In deze pandemie tijd, waarin je geen open dagen en proefstudeerdagen kunt bezoeken, en het soms best lastig is om gemotiveerd te blijven, bied ik als studiekeuzecoach extra ondersteuning en aandacht bij het kiezen van een studie. Ik heb de ervaring om je wegwijs te maken in het ruime aanbod van opleidingen en je hierin te adviseren. Gesprekken zijn online of bij mij op kantoor aan huis in Wageningen!

Werkwijze

Een opleiding kiezen is een zoektocht. Het vraagt onderzoek, verdieping in studies en vergelijken. Waar sta jij in het studiekeuzeproces?

  • Heb je nog geen idee wat je wilt gaan studeren? (fase 1)
  • Of heb je wel een idee maar twijfel je nog tussen een paar opleidingen? (fase 2)
  • Het kan ook zijn dat je bevestiging zoekt of de opleiding van jouw keuze écht de juiste is (fase 3)

 

Samen gaan we aan de slag met jouw verhaal! Wat maakt jou uniek en wat geeft jou energie en waarin vind jij inspiratie? Dit doen we door te starten met een goed gesprek en daarbij aanvullende schrijf- of visualisatieopdrachten, die jouw ideeën en antwoorden geven. Indien nodig doen we een aantal interessetesten. Als we jouw verhaal in kaart hebben en de talenten zijn duidelijk, dan gaan we specifiek een aantal opleidingsrichtingen onderzoeken. Op die manier kun je heel gericht een open dag of proefstudeerdag online volgen. Dit alles geeft rust en overzicht in het grote aanbod van opleidingen. Ik begeleid je hier met vertrouwen doorheen. Je krijgt een duidelijk stappenplan en inspirerende opdrachten mee naar huis.