Over mij

Wie ben ik? Ina Draijer, geboren in 1974, een ervaren professional op het gebied van studiekeuzecoaching en het coördineren van events zoals proefstuderen en open dagen. Ik heb 15 jaar ervaring in het hoger onderwijs in het begeleiden van jongeren bij het maken van een passende studiekeuze en in het coachen van studenten die tijdens de hbo studie zijn vastgelopen.

 

Mijn studiekeuze? Waar je bent opgegroeid speelt een belangrijke rol. Ik kom van het platteland in Groningen en wist al vroeg dat ik meer van de wereld wilde zien. Op mijn 21e vertrok ik, met een diploma mbo Sociaal Pedagogisch Werk op zak,  naar de Verenigde Staten van Amerika, om te werken als au-pair. Een prachtige ervaring, daar leerde ik wat ik nooit in de schoolbanken had kunnen leren. Na afronding van het hbo Toerisme volgde het bekende zwarte gat.. en nu? Uiteindelijk vond ik mijn plek in het hoger onderwijs, waar ik jongeren en hun ouders adviseerde over opleidingen. Ik wilde mij verder ontwikkelen, in mijn vrije tijd volgde ik een cursus Italiaans, ging ik regelmatig naar Italië en zo begon ik op mijn 34e met Italiaanse Taal & Cultuur aan de Universiteit Leiden en Bologna.

 

Hoe 'helpt' mijn verhaal jou? Ik ken verschillende onderwijsvormen van mbo tot universiteit en de zoektocht naar de ideale baan; iets te willen doen wat voor mij zinvol is, waar ik mij in kan blijven ontwikkelen, waar ik in uitgedaagd word en energie van krijg! Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal achter de persoon, ieder heeft een eigen achtergrond, cultuur en missie. Deze missie samen in kaart brengen en meedenken over passende studies, dat geeft mij juist weer zingeving en voldoening.

 

Studiekeuze Nieuwe tijd Ik heb altijd interesse gehad in vragen omtrent zingeving en de keuzes die mensen maken in hun leven. Diepe inzichtelijke vragen durven stellen over het leven, aan mezelf en aan de ander. Ik merkte dat er binnen het hoger onderwijs steeds meer jongeren op mijn pad kwamen die echt vanuit hun hart wilden kiezen en hierin bevestiging zochten. In deze 'Nieuwe tijd' geef ik jongeren mee dat ze op hun intuïtie mogen vertrouwen om zo hun eigen pad te kunnen kiezen.

 

En het Italiaans? In 2017 werd ik met een beurs toegelaten tot de Università per Stranieri di Perugia. Een zomer taalonderwijs volgen in een van de mooiste steden van Italië... Weet dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen, waar jij je in wilt ontwikkelen en waar jij blij van wordt! Verder ben ik ook biodynamisch imker, vrijwilliger bij een biologische bloemenkwekerij en support ik Wageningen Schoon.

  

Opleiding en ervaring Naast bovengenoemde opleidingen en 15 jaar ervaring als studiekeuze- &loopbaanadviseur  bij Hogeschool Inholland Haarlem en De Haagse Hogeschool, heb ik onder meer de volgende loopbaantrainingen gevolgd: Career writing; creatief, expressief en reflectief schrijven voor loopbaanbegeleiders en schoolcoaches door Reinekke Lengelle en Frans Meijers, NLP Practitioner Coaching opleiding, Transactionele Analyse en Studeren met ADHD/Autisme.